Podpis listine o prijateljstvu in sodelovanju med klubi Inner Wheel Cremona, Inner Wheel Ljubljana in Inner Wheel Maribor

Ljubljana, 24. april 2016

V Ljubljani smo se 24. aprila 2015 srečale prijateljice klubov IW Cremona, C.A.R.F. iz Italije, IW Ljubljana in IW Maribor. Klub IW Cremona je bil ustanovljen 1993.leta in šteje 37 članic ter deluje v Distriktu IW 206, Italija.

Biti članica Kluba Inner Wheel je privilegij, obenem pa tudi odgovornost, ki se izraža v odgovornosti do kluba, do njegovega obstoja in delovanja, vzdrževanja vrednot ter odgovornost do družbenega okolja. Geslo predsednice International Inner Wheel Charlotte De Vos za leto 2015/2016 se glasi »Unique & United«. Tudi za nas, članice Kluba Inner Wheel Ljubljana, bi lahko rekli, da ja vsaka naša članica »edinstvena« , zato smo si med seboj različne, vsaka je na svojem področju delovanja odgovorna, sposobna, pomembna. Zavedajoč se pomena in moči naše različnosti pa vemo, da nas to bogati, zato skupaj, povezane, veliko zmoremo in dosežemo tudi v našem ženskem združenju, ki je del največje ženske dobrodelne organizacije in sestavni del civilne družbe. Naša povezanost omogoča, da z medsebojnim sodelovanjem, zavzetostjo za uresničevanje ciljev Kluba IW, spoštovanjem vsake med nami in osredotočenostjo na skupne aktivnosti za tiste, ki našo pomoč potrebujejo, zmoremo skoraj vse. Zato sem prepričana, da se tudi me pridružujemo in uresničujemo letošnje geslo predsednice International Inner Wheela.

Svečan dogodek v Ljubljani smo organizirale v okviru tridnevnega obiska italijanskih gostov v Sloveniji, na pobudo prijateljic kluba IW Cremona in podpori guvernerke Distrikta 206.

Srečali smo se 23. aprila ob prihodu gostov v GH Union in v nedeljo, 24.aprila, ko smo si skupaj ogledali znamenitosti Ljubljane, se povzpeli na Ljubljanski grad, se družili ob skupnem kosilu v grajski restavraciji. Sledil je popoldanski ogled znamenitosti gradu.

Večerni dogodek v okviru skupnega srečanja v GH Union v Ljubljani je bil posvečen druženju in podpisu listine o sodelovanju in prijateljstvu. Po uvodnih nagovorih so predsednice treh klubov, Cristina Gropalli Scandelli, IW Cremona, Elda Gregorič Rogelj, IW Ljubljana, Jasmina Weiss, IW Maribor, v prisotnosti Donatelle Nicolich, guvernerke Distrikta 206, Italija in Anne Cotta, odgovorne za mednarodne stike, slovesno podpisale listino o sodelovanju in prijateljstvu. Pozornost smo si izkazale tudi s podelitvijo priložnostnih darilc in zastavic klubov.

V družbi in ob podpori prijateljic vseh treh klubov, prisotnosti prijateljev rotarijcev, je svečanemu podpisu sledilo druženje v prijetnem vzdušju, kjer smo si izmenjali poglede in izkušnje pri naših prizadevanjih in delovanju v klubih. Gostje iz Italije so bili navdušeni nad lepotami naše dežele.

S srečanjem in podpisom listine smo v IW Ljubljana še dodatno poglobili mednarodne povezave; poleg sodelovanja s pobratenim klubom IW Trst, z IW klubom Udine, IW klubom Čedad in nekaterimi drugimi italijanskimi IW klubi smo tako vzpostavili pogoje za sodelovanje tudi z IW klubom Cremona. Obetamo si nadaljevanje in poglobitev sodelovanja ter razvijanje idealov IW prijateljstva.